联系我们 | 加入收藏 | 设为首页

张辉
浏览量:
302

报告题目:A Switching Control Approach to Robust H∞ Adaptive Tracking Control

报告人:宗广灯(教授,博士生导师)

报告时间:2021年4月28日(星期三)上午10:00

报告方式:腾讯会议(会议号:175 417 001)

主办单位:数理与金融学院、科技处、研究生部

报告摘要:Switched systems, as an important class of hybrid dynamical systems, consists a finite family of continuous-time or discrete-time subsystems and a rule orchestrating the switching among them. Tracking control is one of the most active subjects in adaptive control, which can efficiently deal with parametric uncertainties. This topic will focus upon the following problems: How to design a novel switching signal to prevent frequent switching from happening and provide enough running time for the H∞ adaptive tracking control strategy? When the solvability assumption of H∞ adaptive tracking issue of each subsystem is absent, can we design a time-driven adaptive law such that the H∞ adaptive tracking problem is solvable? What descriptions should the Lyapunov function have in order to cover the gap between the dwell time switching approach and the state-dependent switching approach? For disturbance attenuation, under a dwell time constraint, how to achieve a non-weighted L2 gain for switched systems?

报告人简介:宗广灯,教授,博士生导师,IEEE Senior Member, 曲阜师范大学学术委员会委员,工学院副院长。美国犹他州立大学、澳大利亚西悉尼大学、台湾中央研究院、香港大学、加拿大维多利亚大学访问教授或博士后经历。主要研究领域包括切换系统控制、Markov跳变系统、时滞系统、抗干扰控制、事件触发控制等,在Automatica及IEEE Trans.系列国际主流学术刊物发表SCI论文140余篇。主持承担国家、省部级项目20余项,研究成果获山东省自然科学奖二等奖1项,山东省高等学校优秀科研成果奖一等奖4项。2013年入选教育部新世纪优秀人才支持计划;2015年被评为山东省优秀研究生指导教师;2016年入选山东省泰山学者工程。2020年入选科睿唯安高被引科学家榜单。曾担任国家科学技术奖、浙江省科学技术奖、陕西省科学技术奖、国家自然科学基金、山东省重大创新工程,全国青少年科技创新大赛等项目的评审专家。目前担任IJSS等7个SCI国际学术刊物的副编辑。指导研究生获山东省优秀博士学位论文1项,山东省优秀硕士学位论文3项。山东省优秀科技创新成果奖3项。